Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Afscheid en een nieuwe kans.

Vincent is genoodzaakt zijn personeel een outplacement traject aan te laten bieden, en heeft zich goed laten voor lichten bij een outplacement bureau.

Vincent heeft een goed lopend reclame bureau. Eye For You EVYVincent is bevlogen, heeft passie voor zijn werk en gaat altijd fluitend de deur uit. Samen met zijn team van 15 mensen zet hij de schouders er onder. Het is een fijn bedrijf, Vincent's vader was de grondlegger van het bedrijf. Alleen de laatste tijd worden de opdrachten steeds minder en minder. Vincent maakt zich zorgen en doet er alles aan om werk binnen te halen, maar door de recessie hebben veel bedrijven bezuinigd op reclame. Vincent komt hierdoor in de problemen met zijn prognose. Hij heeft niet genoeg opdrachten meer om zijn personeel aan het werk te houden. En tot overmaat van ramp loopt zijn financiële buffer ook hard terug.

Als hij geen nieuwe opdrachten krijgt, gaat hij grote problemen krijgen. Hij moet nu tot actie over gaan anders komt het voortbestaan zijn bedrijf in gevaar. Na overleg met zijn bedrijfsadviseur zit er niets anders op dan afscheid te nemen van een aantal mensen. Dit gaat Vincent echt aan zijn hart. Hoe vertel je je mensen dat ze niet langer bij Eye For You kunnen werken, omdat er geen werk is, omdat de recessie heeft toegeslagen? Vincent moet zich er wel bij neerleggen, anders is er niets meer na 45 jaar. Daar is niemand bij gebaat.

Samen met zijn adviseur stelt hij een sociaal plan op. Hij wil de mensen die al die jaren goed gewerkt hebben en altijd trouw geweest zijn, niet zo laten gaan. Hij gaat zich oriënteren en komt tot de conclusie dat hij zijn mensen niet zonder begeleiding of ondersteuning weg hoeft te sturen. Er moeten 6 mensen het bedrijf verlaten. Ze weten niet hoe de toekomst er uit gaat zien , of ze met de kennis die ze nu hebben zo weer aan de slag kunnen en of dat ze eerst weer scholing moeten volgen. Ze weten niet meer hoe ze moeten solliciteren, een sollicitatiebrief moeten schrijven, zich op een sollicitatiegesprek moeten voorbereiden en een sollicitatiegesprek moeten voeren.

Er is een hoop onzekerheid voor de medewerkers die hun vertrouwde plek moeten verlaten. Wat gaat de toekomst brengen? Vincent heeft zich goed laten voorlichten bij een outplacementbureau. Daar kwamen vele zaken ter sprake zoals: Intake, coaching, reactivering, competentietest, beroepenoriëntatie, arbeidsmarktoriëntatie: vacature- zoekstrategieën, training persoonlijke effectiviteit, individuele sollicitatietraining/ begeleiding, jobhunting, netwerken.

Vincent weet nu dat hij met een gerust hart zijn mensen kan doorsturen naar dit bureau wat ze begrijpt. Vincent was gerustgesteld, hij heeft er vertrouwen in. Zijn personeel wordt vakkundig begeleid.

Nu, 6 maanden later zijn de meesten van zijn medewerkers weer aan het werk. Ook voor de andere ziet het er goed uit. Ze hebben allemaal een traject doorlopen en kunnen nog steeds terug vallen bij op de coach van het bureau als ze vragen hebben. Dat geeft hen veel rust en vertrouwen in de toekomst. Vincent weet dat hij het goed heeft gedaan.

Op May 7, 2010