Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Jan de lasser

Jan was lasser, met hart en ziel. Al 30 jaar met passie met zijn vak bezig, Wat Jan wel merkte is dat zijn knieƫn slechter werden.

Jan had veel werk waarbij er op de knieën gelast moest worden. Jan had veel passie voor zijn vak en vond dat hij niet moest zeuren. Hij wilde er altijd zijn voor zijn baas. Totdat hij op een ochtend opstond en hij zijn been niet meer kon buigen. Jan kon niet werken en waar hij stiekem al bang voor was werd werkelijkheid. De knieën van Jan deden niet meer wat hij wilde. Zijn knieën hadden besloten zelf te bepalen wat te doen en zijn knieën konden niet meer. 30 jaar belastend werk kon niet meer geëist worden van de knieën van Jan.

Heeft u ook een Jan in uw bedrijf. Of een Annie op de administratie, of een Hassan in de logistiek. Wacht dan niet te lang met het omscholen of inzetten van begeleiding. Jan werd verder begeleid door een re-integratie bureau en heeft een verkorte opleiding voor praktijkleraar lassen gedaan. Jan geeft nu les aan de toekomst. Hij is gek met zijn leerlingen. Jan heeft zijn rouwproces afgesloten van het afscheid nemen van zijn oude werk. Jan is blij dat hij in zijn nieuwe baan zijn kennis en kunde door kan geven. Ook kan hij zijn passie blijven uitvoeren.

Realiseert u zich, als werkgever goed, dat uw mensen met passie voor u werken als ze op de juiste plek zitten in uw bedrijf. Neem snel stappen als uw werknemer niet meer in staat is om zijn (oude) werk uit te voeren. Uw werknemer zal er blij mee zijn en zijn eigenwaarde niet verliezen. U zal er blij mee zijn omdat u geen 2 jaar met de Wet Verbetering Poortwachter hoeft uit te zitten. En u moet al helemaal niet denken aan de sancties van het UWV, waarbij u na 2 jaar alsnog een jaar salaris moet doorbetalen.

Op May 7, 2010