Terug

Zou u mij algemene informatie kunnen geven m.b.t. HRM?

aarthi

Geachte heren/dames,

Zou u mij algemene informatie kunnen geven m.b.t. HRM?

Bij voorbaat dank.

 

Gr. Aarthi


1 Antwoord

Antwoord van P&O Assist

Beste Aarthi,

 

HRM, ook wel P&O of Personeelzaken genoemd, is het geheel van maatregelen gericht op arbeid dat helpt de organisatiedoelstellingen te verwezenlijken. 

 

Bijvoorbeeld: Een medewerker wil graag zijn capaciteiten aanbieden in een professionele omgeving en daarvoor passend worden gewaardeerd. Belangrijk hierbij is dan duidelijkheid over basisvoorwaarden, zoals salaris, arbeidsvoorwaarden, huisregels, functie-inhoud en de van hem te verwachten werkwijze. Duidelijke afspraken hierover, vastgelegd en helder gecommuniceerd, geven houvast en vormen een goede basis voor een gezonde werkrelaties.

 

Hrm is natuurlijk nog veel meer, denk o.a. aan up-to-date houden van personeelsdossiers, (langdurige) ziekteverzuim, inhuur van tijdelijke krachten, een zwangere medewerker, beeindigen van een dienstverband, functionerings- en beoordelingsgesprekken, opstellen functieprofielen, werven en selecteren van nieuw personeel e.d.

 

Wellicht dat u kunt aangeven wat de achterliggende gedachte is van uw vraag zodat wij deze wat specifieker kunnen beantwoorden (tenzij uw vraag hiermee  beantwoord is uiteraard)?

 

Met vriendelijke groet,

 

P&O Assist

 

Monique van Lier